Diverse

Operatia de otoplastie – in ce consta si ce beneficii ofera

Recomanda informatia!

In general, standardele de frumusete actuale, dar si cele din trecut, presupun simetrie si proportionalitate corecta si omogena. Acest lucru inseamna ca, din punct de vedere social, persoanele cu ochii egali si simetrici, cu nasul centrat si cu urechi proportionale cu restul capului sunt considerate mai atractive si mai frumoase.

Din pacate, insa, unele persoane nu sunt inzestrate de la natura cu trasaturi fizice proportionale si simetrice. Dar acest lucru nu mai constituie o problema in zilele noastre, pentru ca tehnologia si stiinta, impreuna cu medicina estetica au evoluat atat de mult, incat totul poate fi rezolvat. De exemplu, chiar si problema urechilor prea mari sau a urechilor „clapauge” poate fi rezolvata prin medicina estetica, mai exact, prin otoplastie.

Etapele unei operatii de otoplastie

Otoplastia este o procedura chirurgicala estetica ce are ca scop imbunatatirea aspectului estetic al urechilor deformate sau disproportionate.

Otoplastia poate rezolva orice probleme estetice ale urechilor, precum „urechea in cupa” (situatiile in care urechea iese foarte mult in exterior), „urechea de liliac” (situatiile in care urechea creste foarte mult pe orizontala, perpendicular pe cap, si nu paralel, asa cum ar fi normal), lobul marit al urechii, „urechea conopida”, aspectul deformat al pielii urechii, „urechea telefon”, macrotia (urechi prea mari) si microtia (urechile prea mici), „urechea scoica” ( situatiile in care pliurile si cutele urechii lipsesc).

Procesul de efectuare a otoplastiei

Otoplastia se realizeaza prin procedura chirurgicala. Practic, medicul chirurg estetician face o incizie in spatele urechii, indeparteaza pielea si descopera cartilajul urechii pentru a-l remodela. Interventia chirurgicala se face prin anestezie locala sau totala. Operatia dureaza, de obicei, intre 45 si 90 de minute.

Exista o varsta minima pentru a face o astfel de operatii?

De obicei, medicii esteticieni recomanda ca otoplastia sa fie facuta in copilarie, pana la varsta de 10 ani. Se considera ca in aceasta perioada, urechile ajung la dimensiunile de adult si se opreste, astfel, procesul de crester. Recomandarea este valabila pentru ca in copilarie cartilajul urechilor este mult mai maleabil si favorizeaza reusita unei operatii estetice de otoplastie la urechi intr-o masura mai mare. In plus, un beneficiu aparte este ca pacientul se va bucura de urechi frumoase o perioada mai mare de timp.

Dupa interventia chirurgicala, pacientul trebuie sa poarte un bandaj compresiv elastic pentru o perioada de 4 pana la 8 zile. In plus, in timpul noptii, este necesara purtarea unei benzi elastice in jurul urechilor, pentru evitarea traumatismelor involuntare si pentru obtinerea unei senzatii de confort. Acest bandaj poate fi purtat o perioada de timp de pana la 3 saptamani.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *