Diverse

Rechizite scolare pentru primul an de scoala

Recomanda informatia!

rechizite scolareVara e pe sfarsite, asa ca trebuie sa te pregatesti dinainte pentru inceperea primului an de scoala al copilului tau. Fie ca va fi pasionat de matematica, de muzica sau de limbi straine, orice copil trebuie sa fie pregatit foarte bine pentru orice materie. Primul an de scoala este un moment important din viata copilului, asa ca asigura-te ca va avea rechizitele scolare necesare in prima zi cand isi va intalni noii colegi alaturi de care va invata lucruri esentiale in educatia lui. Desigur, doamna invatatoare va face recomandari specifice pentru anumite lucruri, insa asta nu inseamna ca trebuie sa lasi lucrurile pe ultima suta de metri sau sa nu stii la ce sa te astepti. De aceea, pentru parintii care nu au mai experimentat prima zi de scoala a copilului lor, iata cateva sugestii:

Rechizitele scolare esentiale pentru orice copil in clasa I

Unul dintre elementele importante la inceperea scolii este ghiozdanul. Chiar daca te gandesti ca, in clasele primare, copiii vor invata materii usoare si, deci, nu vor avea nevoie de multe carti sau alte rechizite scolare complexe, lucrurile nu stau chiar asa. Desi nu pare, primele clase sunt cele mai grele pentru copii si cele mai incarcate – la propriu – cu carti, caiete, penare si alte rechizite scolare necesare. Asa ca, asigura-te ca ghiozdanul este suficient de incapator. Poti alege unul de tip troler, pentru a putea fi transportat mai usor de cei mici, atunci cand ghiozdanul va fi prea greu.

Echipeaza-ti scolarul cu rechizite utile si distractive

Se stie ca orice copil in clasa I are un penar echipat si utilat, pentru a intampina aventurile interesate pe care le va avea in cautarea cunoasterii. Alege-i unul incapator si utilat pentru orice materie. Va avea nvoie de creioane, de pixuri, de stilou, de creioane colorate, de carioci, de guma de sters, de ascutitoare si de nenumarate astfel de rechizite scolare cu care sa invete arta scrisului si a desenatului. Nu uita nici de seturile geometrice.

Ce rechizite scolare ii trebuie unui copil?

Un caiet cu foaie velina este intotdeauna necesar unui nou scolar, fie ca il va folosi pentru notite, fie pentru activitatile la clasa. Nu uita nici de blocul de desen, caci orice elev de clasa I va iubi lectiile de desen, care il mai poarta inca in lumea jocurilor pe care a parasit-o la terminarea gradinitei.

De celelalte rechzite scolare necesare in prima zi de scoala vei afla, probabil, de la doamna invatatoare, care va stabili, pentru fiecare clasa, care sunt cartile si caietele necesare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *