Diverse

Curs de Drept si Legislatie Comunitara de la Stefan Birica

Recomanda informatia!

Stefan Birica este in prezent Manager de Proiect pentru Gigawatt Global si lector universitar la Bioterra unde preda Drept comunitar European.

Despre cursul lui Stefan Birica si intalnirea sa cu Patriarhul Daniel

Stefan Birica a luat parte la sfintirea picturii din Biserica Domneasca Sfantul Anton – Curtea veche care a avut loc in vara anului trecut. Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a tinut o slujba mare si l-a decorat pe Stefan Birica cu dimploma de onoare a Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Pe langa aceste acte umanism facute de Stefan Birica, acesta este un important lector universitar la Universitatea Bioterra din Bucuresti, inca din anul 2006, unde preda Drept Administrativ si Drept Comunitar European.

Am pus mana pe cursul de Drept si Legislatie Comunitara al lui Stefan Birica si pot sa va spun cateva lucruri importante din cuprinsul acesteaia. Lucruri ca izvoarele dreptului comunitar, ce sunt si cu ce se ocupa institutiile eurpene, lucruri despre Parlamentul European, despre Curtea de Conturi, despre Controlul judecatoresc in spatiul comunitar, despre Libera Ciruculatie a Bunurilor, a persoanelor, a serviciilor, ba chiar lucruri despre protectia mediului si politica agricola. Toate acestea sunt scrise de Stefan Birica: ”În anul 1947, SUA lansează planul Marshall de ajutorare a statelor europene ale căror dificultăţi economice şi sociale datorate celui de-al doilea război mondial păreau insurmontabile. În aceeaşi perioadă ia fiinţă Organizaţia Atlanticului de Nord – NATO. Evoluţia economică şi socială este marcată de teama apariţiei unei noi puteri militare care să acţioneze într-o formă distructivă asemeni Germaniei. Pentru eliminarea unei astfel de ameninţări s-a insistat, spre sfârşitul anului 1948, asupra supravegherii producţiei de cărbune şi oţel – materii prime folosite în industria de armament –, de către o autoritate internaţională. “

Mai multe despre Stefan Birica

Stefan Birica este nascut pe 1 octombrie 1960 in judetul Iasi. A ajuns in domeniul de afaceri cu imobiliare unde a lucrat timp de 15 ani, fie ca partener in afaceri fie ca si consultant. Stefan Birica a mai facut parte si din Guvern, a fost Director al Terenurilor si Padurilor (Agentia Domeniilor Statului). 

Acesta a facut lucruri impresionante in viata ta. Stefan Birica este absolvent al Facultatii de Drept si al Institului Diplomatic Roman. Dupa toate aceste realizari, Stefan Birica nu s-a oprit aici si a obtinut un titlu de doctor in Stiinte Fitosanitare.  Mai mult decat atat, Stefan Birica a publicat si o carte intitulata “Legislatie Fitosanitara”.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *