Huawei: coborarea in Infern continua, cifra de afaceri scade cu 28,9% in 2021

Recomanda informatia!

Huawei Techologies a suferit o pierdere de 28,9% a cifrei de afaceri in 2021 in timp ce compania chineza continua sa lupte impotriva unei lungi si nejustificate represiuni americane care i-a blocat utilizarea tehnologiilor americane.

In 2021, cifra de afaceri Huawei a scazut cu aproximativ 28,9%, adica cu numai putin de 88 de miliarde de euro pe an. Acest lucru constituie o scadere neobinuita a cifrei de afaceri anuale a companiei tehnologice alta data in plina expansiune. Sanctiunile americane, care dateaza din anul 2019, au afectat enorm Huawei, care a prevazut ca se va confrunta cu “provocari serioase” in 2022 intr-un context de politizare a tehnologiei si a continuarii demondializarii.

Intr-o scrisoare adresata angajatilor cu ocazia Noului An, presedintele Huawei, Guo Ping, a declarat ca nisa sa de activitate cu privire la telecomunicatii a ramas stabila si ca performanta globala este conforma cu previziunile. Se pare ca aceasta scadere a cifrei de afaceri se afla in stransa legaura cu scaderea vanzarilor de smartphone-uri. Din ianuarie pana in septembrie 2021, Huawei a inregistrat o scadere de 32% a cifrei de afaceri.

Huawei vinde mai putine smartphone-uri din cauza embargoului american

Inca de la inceputul sanctiunilor impuse de administratia Trump, in 2019, Huawei a fost privat de tehnologiile americane ceea ce a complicat enorm fabricarea de smartphone-uri. La inceputul anului 2021, Huawei a iesit din top 5 al celor mai mari vanzatori de smartphone-uri in timp ce producatorul a reusit la un moment data sa depaseasca Apple si Samsung.

Huawei a inregistrat in egala masura o scadere cu 16,5% a vanzarilor de telefoane inteligente in primul trimestru al anului 2021 dupa cesionarea Honor, filiala sa, acum independenta. Datorita acestei manevre, Huawei a reusit sa scape Honor de sanctiuni deoarece fabricantul poate acum folosi tehnologiile americane si sa instaleze aplicatiile Google pe aparatele sale.

Huawei va depune si in noul an eforturi imense pentru a scapa de embargoul american…

Sursa: https://www.phonandroid.com/huawei-la-descente-aux-enfers-continue-son-chiffre-daffaires-chute-de-289-en-2021.html

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *