Diverse

Diferenta dintre parfum si apa de toaleta

Recomanda informatia!

In vorbirea curenta, indiferent ca ne dorim sa cumparam un parfum sau o sticluta cu apa de toaleta, spunem ca dorim un parfum, fara sa ne gandim in principiu cam care ar fi diferenta.

            Si pana la urma parfum si apa de toaleta sunt cam, aproape acelasi lucru, pentru ca pe ambele le cumparam ca sa le folosim pentru a mirosi frumos si pentru a ne regasi in aroma lor drept oameni cu personalitate deosebita.

            Si totusi ele sunt doua substante lichide putin diferite… Intre un parfum si o apa de toaleta exista o singura diferenta. Si anume, singura diferenta dintre un parfum si o apa de toaleta ar fi legata de faptul ca au in compozitie concentratii de parfumuri diferite in starea lor naturala intr-o solutie de alcool.

            Pentru a se forma niste reguli legate de concentratiile de parfumuri in starea naturala a apelor de toaleta si a parfumurilor, specialistii au considerat doua concentratii ca standarde:

  1. Pentru ca o substanta frumos mirositoare sa fie considerata drept parfum, aceasta ar trebui sa fie concentrat in proportie de 20 la suta;
  2. Pentru ca o substanta sa nu fie considerata parfum, ci apa de toaleta, aceasta ar trebui sa fie concentrat in proportie de doar 10 la suta.

In realitate, insa, aceste proportii sunt doar aproximative, si prin urmare nu sunt, chiar, respectate, procentele de concentratie reale putand varia putin. Si, totusi, gandindu-ne ca, practic, apa de toaleta are drept concentratie aproximativ jumatate dintr-un parfum, ne putem pune urmatoarea intrebare: Un parfum miroase diferit de o apa de toaleta?

Intrebarea este foarte firesca, avand in vedere ca, in general, la fel ca si concentratiile celor doua si preturile sunt diferite. Si raspunsul este unul aproximativ! Si anume, raspunsul ar fi ca asa:… depinde, uneori cele doua, am putea spune ca miroase la fel, alteori, se poate observa o diferenta notabila de calitate.

Ce este important este, de fapt, ca nu este nici o stiinta exacta care sa demonstreze cum ai putea descoperi tu ca un simplu utilizator care este apa de toaleta si care este parfumul.

Ce sa aleg cand cumpar, apa de toaleta sau parfum?… O intrebare foarte buna! Cred ca cel mai bine ar fi sa cumperi ce te reprezinta pe tine! Pentru inceput cel mai bine ar fi sa testezi diverse arome, ape de toalete si parfumuri. Abia, dupa aceea, ar fi mai bine sa alegi ce te reprezinta, sau mai bine spus ce crezi ca va fi un plus pentru tine. Iar daca vei avea diverse dubii, poate ca un alt pas ar fi sa te incadrezi in bugetul stabilit.

Ca si exemplu, apa de toaleta poate fi dubla la pret, daca nu mai mult, fata de un parfum, asta desi are concentratie aproape jumate cat acesta.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *