Principalele tipuri de cantare

Recomanda informatia!

Cantarul este un obiect de uz practic cu care cele mai multe persoane se intalnesc de cel putin cateva ori pe zi fara ca macar sa constientizeze. Cantarul de baie foloseste la monitorizarea greutatii, suma platita la piata este si ea determinata de un cantar, iar pentru a pregati produsele de panificatie de care ne bucaram in drum spre sau de la locul de munca se folosesc cantarele de bucatarie.

Intocmai faptul ca acest obiect este atat de folosit a dus la dezvoltarea atator tipuri si variante de cantare. In magazine online de tipul www.cantar.ro se comercializeaza cele mai diverse tipuri de cantare, fiecare cu un scop diferit, bine definit, insa cantarele nu difera doar ca scop de folosinta si ca display. In primul rand, acestea se diferentiaza dupa modul in care cantaresc.

Balanta – este unul dintre cele mai vechi tipuri de cantare si functioneaza prin atasarea a doua platforme cu greutate identica de o bara centrala perfect calibrate. Cantarirea se efectueaza prin adaugarea de greutati intr-o parte a balantei pana cand acestea sunt in echilibru perfect cu partea opusa pe care se aseaza obiectul ce se doreste cantarit. Cunoscand valorile fiecarei greutati in parte se poate calcula greutatea obiectului. Este nevoie de rabdare si ceva experienta pentru a cantari folosind aceasta metoda.

Cantarele pe arcuri – mult mai raspandite in momentul actual, cantarele pe arcuri functioneaza generand rezistenta. Aceasta rezistenta sau tensiune raspunde la forta cu care obiectul cantarit apasa pe suprafata de cantarire. In functie de tipul de metal folosit pentru arcurile cantarului si in functie de cat de mult acestea se comprima, se poate calcula greutatea exacta a obiectului masurat.

Cantare hidraulice – se folosesc de lichide pentru a calcula greutatea in functie de modul in care lichidul din aparatul de calculare a greutatii se misca. Este cunoscut faptul ca in momentul in care un obiect este introdus intr-un lichid, volumul de lichid ce se deplaseaza este direct proportional cu volumul obiectului. Calculand aceasta diferenta se poate deduce, indirect, greutatea obiectului plasat pe platforma de cantarire.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *