Incalzire in pardoseala
Incalzirea electrica in pardoseala poate fi realizata in doua moduri: incalzire electrica in pardoseala cu film carbon si incalzire electrica in pardoseala cu ribon. Pentru pardoselile uscate, de tipul parchetului, lemnului masiv, se foloseste incalzire in pardoseala cu film carbon; sistemul de incalzire in pardoseala cu ribon se foloseste in cazul suprafetelor umede, de tipul gresie, marmura, mozaic, sape diverse (eficient in cazul cladirilor inalte – biserici, sali de sport sau hale, poate fi utilizata si la exterior sau pentru incalzirea peretilor piscinelor); durata de viata a acestui tip de incalzire in pardoseala este estimata la 50-100 ani, iar garantia este de 10 ani.
Avantajele acestui sistem de incalzire in pardoseala sunt: reducerea costului de energie cu pana la 20%, reducerea la zero a costurilor pentru mentenanta, durata mare de viata, instalarea rapida, beneficiul major pentru corpul uman datorita razelor infrarosii care creeaza ioni negativi, temperatura reglabila pe fiecare camera in parte, nu absoarbe si nu creeaza umezeala, nu retine bacteriile, mirosurile sau murdaria, nu creeaza zgomot si nu prezinta risc la incendiu, poate fi demontat si remontat in alte locatii.
Temperatura in pardoseala si temperatura ambientala sunt monitorizate de catre termostate, fiabile si performante, unele modele avand si functii de monitorizare a supraincalzirii pardoselii. Incalzirea electrica in pardoseala poate fi folosita ca sursa principala de energie sau pentru suplimentarea necesarului de energie, ca si sursa auxiliara. Considerand acest tip de incalzire in pardoseala, ca si sursa primara de energie, pentru o incapere cu izolatie normala, este suficienta o putere specifica instalata de 160W/mp si un coeficient de acoperire a pardoselii de 70-80%.