Afaceri online

Casca moto, un accesoriu obligatoriu

Recomanda informatia!

Alegerea castii de motocicleta nu este una usoara, tinand cont de faptul ca exista o sumedenie de modele. Niciun motociclist nu trebuie sa plece la drum fara sa o poarte.

Casca moto trebuie sa respecte standardul de siguranta

In primul rand, cand cumperi o casca moto este important sa verifici daca are eticheta de certificare. Aceasta atesta faptul ca iti cumperi o casca sigura, care iti ofera protectie in caz de accidente. Produsele pot fi cumparate de pe site-uri de specialitate sau de la magazine de profil. O casca de motocicleta poate sa fie noua, dar poate fi si second hand.

 

Tipuri de casti moto

 

O casca moto este cea care ofera cea mai buna protectie in caz de accidente. Acest produs se gaseste in mai multe variante. Astfel, putem vorbi in primul rand despre o casca  integrala, cunoscuta drept full face. Aceasta casca moto acopera complet capul, oferind cea mai buna protectie. Casca are si un vizor, care se poate demonta cu usurinta. Este cea mai buna varianta pentru care poate sa opteze un motociclist.

 

Printre tipurile de casti pentru motociclete se numara si casca modulara, care nu ofera insa o protectie sporita. Aceasta este indicata pentru cei care merg cu motocicleta in oras, deci care nu merg cu mare viteza. Este un model rabatabil, ceea ce inseamna ca la vant nu ofera un confort tocmai bun. Mai exact, motociclistii pot simti o senzatie de disconfort.

 

Un alt  tip de casca moto este cea de tip jet, care a aparut acum mai bine de 30 de ani. Este o  alegere foarte comoda, insa nu este tocmai cea mai sigura varianta la care poti apela. Asta pentru ca aceasta lasa fata, dar si barbia motociclistului expuse.

Cand cumperi un asemenea produs, ai grija sa verifici greutatea, daca este suportabila pentru tine. O casca prea grea nu este una deloc confortabila, aceasta trebuie sa fie cat mai usoara, fiind mult mai comoda si mai usor de purtat.

 

Ai grija si la ventilatie, trebuie ca aceasta sa fie foarte buna. Un alt aspect important este aerodinamica, factor care conteaza in momentul in care mergi cu viteza.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *