Afaceri

In ce constau serviciile de protectia muncii in Bucuresti

Recomanda informatia!

Cine nu a auzit cel putin o data de accidente la locul de munca? Nu este un subiect foarte placut, dar este un subiect care merita abordat pentru ca angajatii sa stie ce au de facut in cazul in care se intalnesc cu o situatie neplacuta pentru ei la locul de munca. In cazul unor accidente de munca, in care angajatul simte ca nefericitul eveniment s-a petrecut din cauza conditiilor puse la dispozitie de angajator, primul poate cere despagubiri serioase. Dar pentru a cunoaste mai bine legislatia cu privire la acest aspect are nevoie de o firma specializata in servicii protectia muncii in Bucuresti.

 

In momentul in care esti proaspat angajat ti se face instructajul cu privire la noul loc de munca. Esti instruit ce trebuie sa faci si ce nu trebuie sa faci pentru a evita anumite neplaceri. Cei care iti fac acest instructaj sunt specialisti in servicii protectia muncii Bucuresti si totul este pus la punct in cel mai mic detaliu. Astfel, va trebui sa ii informezi despre modul in care ajungi la serviciu si traseul pe care il abordezi in fiecare zi atat la venire cat si la plecare. Aceste detalii ti se cer pentru ca in cazul unui eveniment neplacut pe drumul spre casa, acesta poate fi incadrat ca accident de serviciu, iar angajatorul isi poate asuma toata vina. Totodata, in cazul in care ai un accident pe drumul de intoarcere acasa, dar acest drum este altul decat pe care l-ai dezvaluit specialistilor in servicii de protectia muncii Bucuresti, culpa nu mai este a angajatorului, ci a ta pentru ca s-ar putea considera ca ti-ai asumat responsabilitatea de a te duce acasa pe alt drum decat pe cel pe care mergi in mod normal.

 

Ce este cert este faptul ca in momentul in care ai parte de un eveniment neplacut se va deschide o ancheta interna pentru a se stabili clar care au fost cauzele pentru ca a avut loc accidentul. Este posibil sa dai explicatii unei firme de consultata specializata in servicii de protectia muncii, care va stabili daca accidentul s-a produs din cauza ta sau a angajatorului. Totodata, poti apela chiar si tu la o astfel de firma, care te va indruma corect catre ce pasi ar trebui facuti in desfasurarea acestei anchete.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *