Afaceri online

Bijuterii din argint

Recomanda informatia!

Argintul este cunoscut drept unul dintre cele mai sensibile metale pretioase atunci cand vine vorba de rezistenta in timp, insa din fericire deteriorarile aparute sunt doar de suprafata (metalul se innegreste) si pot fi remediate in casa prin metode cat se poate de simple.
Bijuteriile de argint sunt printre cele mai populare cadouri de oferit partenerei in perioada sarbatorilor. Magazinele de bijuterii din argint precum borealy.ro si site-urile de bijuterii ofera o gama larga de modele, toate acestea avand in comun urmatoarea serie de avantaje:
Argintul este mult mai ieftin decat aurul, insa ca aspect nu se diferentiaza mult de aurul alb.
Argintul este potrivit si pentru tinutele de strada si pentru cele de seara datorita faptului ca are un aspect delicat si subtil, dand eleganta si rafinament atunci cand este purtat la tinutele potrivite.
Acest metal complimenteaza aproape orice tip de ten spre deosebire de aur care nu se potriveste intotdeauna cu nuantele de ten prea deschise.
Pe de alta parte, dezavantajul bijuteriilor de argint este faptul ca acestea se innegresc in timp. Motivul pentru care se produce acest fenomen este in principal umezeala, dar urmand cativa pasi simpli, putem proteja de umezeala toate tipurile de bijuterii de argint:
Bijuteriile trebuie stocate intr-o camera fara umezeala. Acestea se pot pune in pungi de plastic cu fermoar sau in cutiile pentru bijuterii. Pentru un plus de siguranta, se pot adauga pachetele cu substante absorbante in cutia cu bijuterii. Aceste pachetele se gasesc de obicei in cutiile de pantofi sau in ambalajele altor tipuri de articole sensibile la umezeala.
Daca niciuna din aceste precautii nu reuseste sa opreasca bijuterii din argint din a se innegri, pentru curatarea acestora exista o metoda cat se poate de simpla si sigura ce se poate executa chiar in bucataria fiecaruia. Aceasta metoda pentru care este nevoie doar de folie de aluminiu sau un recipient de aluminiu, bicarbonat de sodiu si apa fiarta funcioneaza pentru orice fel de bijuterie din argint, inclusiv cele care contin plastic, sticla sau cristal, insa nu trebuie folosit in cazul bijuteriilor cu pietre pretioase deoarece bicarbonatul de sodiu poate provoca daune acestora.
1. Se fierbe indeajuns de multa apa cat pentru a acoperi piesele de bijuterii ce urmeaza a se curata.
2. Se imbraca o farfurie de plastic in folie alimentara de aluminiu sau se foloseste o cutie de aluminiu din tipul celor in care vine mancarea la comanda.
3. Se aseaza bijuteriile in recipientul astfel pregatit, in asa fel incat intreaga suprafata de argint sa fie in contact cu aluminiul si se pudreaza bicarbonat de sodiu pe deasupra.
4. Se toarna apa fiarta in recipient peste bijuterii si bicarbonatul de sodiu. Reactia normala include aparitia spumei si un miros de sulf. Cu o ustensila din plastic sau lemn se misca bijuteriile mutandu-le in asa fel incat toata suprafata de argint sa ia contact cu aluminiul. Rezultatul este imediat, argintul devenind vizibil mai stralucitor.
5. Se clatesc bijuteriile cu apa de la robinet, se sterg cu un prosop, dupa care li se da luciu cu o carpa fina. Bijuteriile de argint astfel tratate vor arata ca noi.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *