Diverse

Metode,materiale si produse de curatenie utilizate in hotel

Recomanda informatia!

Curatenia in hotel reprezinta metoda prin care poti atrage un trafic urias de clienti, dornici sa-si petreaca timpul intr-o camera curata si in totalitate igienizata. Astfel, rolul cameristelor este acela de a satisface aceasta dorinta a clientilor , tocmai de aceea mai jos este prezentat un ghid de realizare a sarcinilor cu ajutorul produselor de curatenie profesionale si nu numai!   

Metode folosite si produse de curatenie folosite

 

Pentru ca sarcina oricarei cameriste este aceea de a curata si de a igieniza in totalitate spatiile in care vor fi gazduiti viitorii clienti, iata cateva dintre produsele de curatenie folosite in acest proces:

  • Produse de curatenie cu rol in curatarea murdariei si a prafului  – bureti, lavete, mopuri si maturi
  • Produse de curatenie cu rol in igienizarea toaletelor – seturi pentru wc alcatuite din perii si suporturi
  • Produse de curatenie cu rol in sterilizare – manusi din latex
  • Produse de curatenie cu rol in strangerea resturilor – saci de gunoi cu dimensiuni diferite, farase si cosuri pentu gunoi

Principalele metode folosite pentru realizarea curateniei in camerele de hotel sunt urmatoarele:

-aspirare

-maturare umeda

-scuturare ( in afara incaperilor)

-stergerea umeda a suprafetelor

-spalare

Ordinea operatiunilor de spalare

-umezirea

-spalarea propriu-zisa

-clatirea

-dezinfectia

-clatirea pentru indepartarea urmelor de dezinfectant

-uscarea ( de preferat la jet cald de aer)

Solutii de spalare

-apa potabila : calda, suficienta,cu duritate scazuta

-substante chimice: sa nu fie toxice,corozive,sa emulsioneze grasimile,fara

mirosuri puternice

-Sunt:alcaline (soda caustica,soda calcinata,polifosfatii);acizi (minerali, organici);

Precolectarea primara

-sortarea reziduurilor : materiale reciclabile, sticla, hirtie, plastic – separat in recipienti marcati, obiectele ascutite se zdrobesc

-recipientii : lavabili, etansi, cu capac,pedala si sac de polietilena

Precolectarea secundara ( depozitarea la ghena de gunoi pina la evacuare)

-recipientii(pubele) in care se vor depozita sacii cu reziduuri: etansi, dimensionati suficient, dispozitive de prindere pentru manipulare,rezistenti,

nedegradati, lavabili, pastrati in spatiul special destinat : ghena de gunoi

– ghena de gunoi : pereti si paviment lavabil, impermeabil, neted, dotata cu apa

curenta si racord la canalizare, protejata de accesul insectelor,rozatoarelor,animalelor fara stapin; cu suficiente pubele curatate si dezinfectate periodic, acces facil pentru evacuare, dezinsectie la 3 luni si deratizare la 6 luni

Evacuarea reziduurilor menajere de la locul de colectare la locul de neutralizare

-In functie de anotimp:anotimpul cald (1 aprilie -1 octombrie) zilnic;

anotimpul rece ( 1 octombrie -1 aprilie) – la cel mult 3 zile

-Vehicule speciale : pot fi spalate si dezinfectate, etanse, cu dispozitive de golire automata,rezistente la solicitari mecanice si agresiuni chimice

-Pentru incinerarea reziduurilor: instalatii ecologice cu perimetre de

protectie,monitorizarea emisiilor de gaze reziduale, tehnologii care nu permit

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *