Metode,materiale si produse de curatenie utilizate in hotel

Recomanda informatia!

Curatenia in hotel reprezinta metoda prin care poti atrage un trafic urias de clienti, dornici sa-si petreaca timpul intr-o camera curata si in totalitate igienizata. Astfel, rolul cameristelor este acela de a satisface aceasta dorinta a clientilor , tocmai de aceea mai jos este prezentat un ghid de realizare a sarcinilor cu ajutorul produselor de curatenie profesionale si nu numai!   

Metode folosite si produse de curatenie folosite

 

Pentru ca sarcina oricarei cameriste este aceea de a curata si de a igieniza in totalitate spatiile in care vor fi gazduiti viitorii clienti, iata cateva dintre produsele de curatenie folosite in acest proces:

  • Produse de curatenie cu rol in curatarea murdariei si a prafului  – bureti, lavete, mopuri si maturi
  • Produse de curatenie cu rol in igienizarea toaletelor – seturi pentru wc alcatuite din perii si suporturi
  • Produse de curatenie cu rol in sterilizare – manusi din latex
  • Produse de curatenie cu rol in strangerea resturilor – saci de gunoi cu dimensiuni diferite, farase si cosuri pentu gunoi

Principalele metode folosite pentru realizarea curateniei in camerele de hotel sunt urmatoarele:

-aspirare

-maturare umeda

-scuturare ( in afara incaperilor)

-stergerea umeda a suprafetelor

-spalare

Ordinea operatiunilor de spalare

-umezirea

-spalarea propriu-zisa

-clatirea

-dezinfectia

-clatirea pentru indepartarea urmelor de dezinfectant

-uscarea ( de preferat la jet cald de aer)

Solutii de spalare

-apa potabila : calda, suficienta,cu duritate scazuta

-substante chimice: sa nu fie toxice,corozive,sa emulsioneze grasimile,fara

mirosuri puternice

-Sunt:alcaline (soda caustica,soda calcinata,polifosfatii);acizi (minerali, organici);

Precolectarea primara

-sortarea reziduurilor : materiale reciclabile, sticla, hirtie, plastic – separat in recipienti marcati, obiectele ascutite se zdrobesc

-recipientii : lavabili, etansi, cu capac,pedala si sac de polietilena

Precolectarea secundara ( depozitarea la ghena de gunoi pina la evacuare)

-recipientii(pubele) in care se vor depozita sacii cu reziduuri: etansi, dimensionati suficient, dispozitive de prindere pentru manipulare,rezistenti,

nedegradati, lavabili, pastrati in spatiul special destinat : ghena de gunoi

– ghena de gunoi : pereti si paviment lavabil, impermeabil, neted, dotata cu apa

curenta si racord la canalizare, protejata de accesul insectelor,rozatoarelor,animalelor fara stapin; cu suficiente pubele curatate si dezinfectate periodic, acces facil pentru evacuare, dezinsectie la 3 luni si deratizare la 6 luni

Evacuarea reziduurilor menajere de la locul de colectare la locul de neutralizare

-In functie de anotimp:anotimpul cald (1 aprilie -1 octombrie) zilnic;

anotimpul rece ( 1 octombrie -1 aprilie) – la cel mult 3 zile

-Vehicule speciale : pot fi spalate si dezinfectate, etanse, cu dispozitive de golire automata,rezistente la solicitari mecanice si agresiuni chimice

-Pentru incinerarea reziduurilor: instalatii ecologice cu perimetre de

protectie,monitorizarea emisiilor de gaze reziduale, tehnologii care nu permit

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *