Afaceri online

Invata sa porti paltonul in functie de silueta ta!

Recomanda informatia!

Paltoanele si pardesiele au devenit cunoscute in al doilea razboi mondial, cand au fost folosite cel mai frecvent ca uniforme militare. Ulterior, paltoanele au devenit un must-have in garderoba femeilor din intreaga lume. Iata cateva sfaturi pentru a-ti putea alege paltonul perfect in functie de forma corpului tau, in functie de defectele si calitatile tale.

Cum sa accesorizezi paltonul de dama pentru o tinuta cool?

Opteaza pentru un palton a carui lungime este deasupra genunchiului, deoarece un palton mai lung, chiar daca este masura ta va parea prea mare comparativ cu statura ta. Un astfel de palton ¾ iti va alungi silueta. Evita manecile evazate si mergi pe o croiala cu linii drepte pentru a pastra proportiile. O alta optiune care te va avantaja sunt paltoanele cu croiala empire. Nu purta modele cu revere voluminoase si, oricat de mult ti-ar placea curelele late, in nuante contrastante, nu le purta in combinatie cu paltonul. Daca vrei sa iti accentuezi talia, alege o curea subtire sau una din acelasi material ca si paltonul. Ai grija la fustele si rochiile care sunt mai lungi decat paltonul. Analizeaza-te de doua ori in oglinda, deoarece sunt sanse ca unele combinatii sa taie cativa centimetri din inaltime.

Daca ai bustul mare

Alege un palton cu un singur rand de nasturi. Acorda un plus de atentie momentului in care iti cumperi paltonul de dama ieftin, mergi la cumparaturi intr-o zi in care nu esti presata de timp. Daca nasturii par sa “traga” , alege alt model de palton. Cauta modele care sunt simple in partea superioara. Nasturii mari, pernutele pentru umeri, epoletii sau alte detalii adaugate paltonului nu fac decat sa iti mareasca optic partea superioara a corpului, adaugand volum.Decolteul in V este perfect pentru tine. Un truc pe care este bine sa ti-l amintesti este faptul ca liniile si cusaturile vericale subtiaza, deci daca gasesti un palton cu niste cusaturi frumoase, verticale, probeaza-l neaparat.
Daca esti inalta

Cel mai important lucru este sa fii atenta la maneci. Alege un palton care sa-ti vina perfect la maneci.

Daca maneca este mai scurta decat trebuie, vei da senzatia ca porti un palton prea mic.

O idee buna este sa alegi un model cu nasturi contrastanti sau o curea mare in talie care sa iti subtize talia. Poti alege modele de paltoane lungi, clasice, dar poti opta si pentrupaltoane pana sub genunchi.
Daca esti plinuta

Daca esti plinuta este bine sa alegi un palton care sa urmeze liniile corpului pentru a lasa impresia unei siluete mai subtiri. Un palton in stil empire poate sa iti lungeasca silueta, sa ascunda un abdomen nu tocmai plat si sa accentueze bustul.

Alege croieli simple, pana la genunchi. Evita modele de paltoane voluminoase, deoarece te vor face sa pari mai mare decat esti.

O curea frumoasa poate crea un look echilibrat, mascand burtica si ajutandu-te sa obtii o silueta tip clepsidra.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *