Afaceri

Cum protejam suprafetele metalice impotriva ruginii?

Recomanda informatia!

Orice suprafata metalica este supusa actiunii mediului incojurator care, prin elementele sale principale, aer si apa, reactioneaza cu metalul determinand aparitia ruginii. Aceasta, in timp dauneaza suprafetelor metalice, actiunea coroziva alterand proprietatile si utilitatea acestora. Pentru a prelungi viata suporturilor metalice este recomandat ca acestea sa fie tratate in prealabil cu solutii care elimina orice urma de oxidare, premergatoare ruginei, cum ar fi solutia de fosfatare. Aplicarea unui grund anticoroziv pe orice suport metalic ii prelungeste acestuia durata de exploatare in conditii optime.

Pentru a obtine o protectie superioara a suprafetei metalice, primul pas este alegerea unui grund anticoroziv adaptat atat proprietatilor materialului metalic din care suprafata pe care o avem este realizata, cat si utilitatii acesteia. Astfel, daca avem o suprafata destinata folosirii intr-un mediu agresiv si care va fi expusa la produse petroliere, benzina, motorina, uleiuri minerale, hidrocarburi, conditii de umiditate excesiva, sau chiar intemperii, specialistii de la Romtehnochim recomanda un grund anticoroziv epoxidic, un produs bicomponent, profesional, pe baza de rasina epoxidica, pigmenti organici si agenti anticorozivi ecologici, care se caracterizeaza prin aderenta ridicata la suprafata suport, putere mare de acoperire, duritate mare, rezistenta ridicata la uzura, intemperii, hidrocarburi, medii acide sau alcaline si, in special, rezistenta excelenta la agenti corozivi, in sistem cu emailul epoxidic. Proprietatile acestora le recomanda chiar si la vopsirea vaselor din flotele navale, indiferent de utilitatea acestora.

Pentru zone in care expunerea la factori agresivi este mai scazuta, sau conditiile de temperatura nu pot fi indeplinite, este recomandata utilizarea unui alt sistem anticoroziv, monocomponent de asta data, compus dintr-un grund clorcauciuc si o vopsea clorcauciuc , sistem ce poate fi aplicat la temperaturi de pana la 0 grade si are un timp de uscare foarte scurt (cca. 30 min). Acest sistem se foloseste pe orice suprafete metalice, fie ca acestea sunt subterane cum ar fi tevi si conducte, fie supraterane cum ar fi containere, suporturi metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, garduri, balustrade, porti, etc. Elementele celor doua sisteme anticorozive, epoxidic si clorcauciuc, respecta normele de igiena impuse de autoritatile specializate ale Uniunii Europene.

Chiar daca Grundul Epoxidic Anticoroziv asigura o protectie maxima impotriva ruginei, trebuie avut in vedere ca aplicarea acestuia se face in conditii foarte stricte de mediu si temperatura (min. +10 grade), de catre personal specializat.

Acestea sunt doar doua dintre solutiile de protectie anticoroziva posibile. Romtehnochim pune la dispozitie o gama larga de produse profesionale cu aplicare rapida care asigura o protectie anticoroziva optima indiferent de natura si destinatia suprafetei. Pentru a gasi sistemul anticoroziv potrivit nevoilor suprafetei pe care o aveti in lucru, cereti sfatul specialistilor nostri, astfel incat rezultatele obtinute sa fie de calitate optima si de durata.

Specialistii Emex.ro va stau la dispozitie pe Facebook, pregatiti cu sfaturi si recomandari.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *