Diverse

Cum sa alegi un televizor LED

Recomanda informatia!

Daca va ganditi sa cumparati un TV LED…opriti-va. Inainte sa cheltuiti peste 1000 Euro trebuie sa disecati jargonul si sa incercati sa intelegeti tehnologia pe care cheltuiti banii. Producatorii de televizoare si media sunt foarte buni in a ne convinge ca ultimele produse incorporeaza tehnologie de ultima ora si sunt un must-have. Sa fim seriosi; pentru consumatorul mediu, jargonul acesta este derutant.

O noua categorie de LED TV a lovit piata cu mare tam tam. Samsung a recurs la usa din dos si a scos pe piata seria 7000  cu tehnologia LED.

E minunat, dar ce este tehnologia LED?

Adevarul despre televizoarele LED actuale

Termenul ‘LED’ inseamna Light Emitting Diode (Dioda care emite lumina) si dupa cum probabil stiti, tehnologia LED este utilizata de multe dispozitive in prezent, totusi, in termeni de noua linie de LED TV, LED este folosit doar pentru lumina posterioara a televizorului nu si pentru display. Daca luati in considerare ca tehnologia curenta foloseste CCFL ( Cold cathode fluorescent Lamps), nu exista vreun dubiu ca lumina posterioara LED este cea mai eficienta forma de lumina de fond. Daca sunteti interesati de astfel de televizoare trebuie sa stiti ca pe Tonis.ro gasiti televizoare LED la preturi accesibile.

Totusi, cel mai important punct aici este ca display-ul televizoarelor LED este de fapt LCD (display de cristale lichide), si doar lumina de fond este LED. Exista acum tehnologii mai bune: LCD pentru display si LED pentru lumina de fond. In esenta, un avantaj in plus al televizoarelor LCD.

Televizoarele LCD cu LED backlight – Imbunatatiri.

Acum ca am stabilit ca acesta este un televizor LCD cu LED backlight, haideti sa ne uitam cum sa contabilizam imbunatatirile tehnologiilor curente cum ar fi plasma si LCD in 3 arii cheie:

  • Calitatea imaginii. Destul de simplu, calitatea imaginii a fost imbunatatita fata LCD-urile si plasmele standard datorita cresterii gamei de culori. Utilizarea diodelor cu emitere de lumina, o sursa de lumina in locul lampelor traditionale ofera o rata de contrast mai mare deoarece LED produce un negru mai intens si un alb mai intens, aceast lucru fiind cheia pentru a ajunge la imagini de calitate pe ecran.
  • Mediul inconjurator. Tehnologia LED consuma mai putina electricitate decat televizoarele curente, ceea ce va face sa economisiti la factura de energie.
  • Modele mai subtiri. Din moment ce nu este necesara o sursa de lumina conventionala, televizoarele LED pot fi ultrasubtiri ceea ce va duce la crearea unui model mai subtire, mai frumos si mai atractiv.

De ce trebuie sa iei in considerare tehnologia LED cand cumperi un televizor nou?

La un moment dat, aproape orice trebuie sa fie inlocuit iar televizoarele fac parte din aceasta categorie. Daca vechiul tau televizor nu reproduce imaginea de calitate pe care ti-o doresti, ar putea fi timpul sa iei in considerare unul nou cu tehnologia LED (light emitting diode). Cumpararea unui nou televizor va va permite sa renunti la acea inestetica cutie convertoare din moment ce toate televizoarele noi sunt HD si digital ready.

Poate ca esti interesat de unele televizoare plate. Primele, plasmele si televizoarele LCD utilizeaza sursa de lumina pentru ecrane tuburile fluorescente . Din moment ce aceste tuburi sunt folosite mai tot timpul, apar dificultati in producerea culorilor intunecate fapt ce duce la o imagine mai putin clara. Uneori lumina pur si simplu lipseste in jurul diodelor care produc cel mai bine griurile inchise. Pentru ochiul uman, acest lucru poate cauza perceptia ca imaginea nu este clara.

O alta problema cu LCD-urile sau plasmele este ca lumina fluorescenta limiteaza numarul de culori prezente pe ecran. Acest lucru se datoreaza calitatii luminii fluorescente si nu diodelor cristalelor lichide care pot sa redea un numar nelimitat de culori.

Aici este in avantaj televizorul LED backlight. LED backlight poate produce o varietate mai mare de culori decat luminarea fluorescenta.

In prezent, exista 2 moduri diferite de a avea lumina LED pentru un televizor. Una este sa avem LED care sa fie plasat de-a lungul marginii ecranului si alta este sa il avem aliniat in spatele ecranului. Ambele setari ofera avantaje cat si dezavantaje. Un avantaj al acestor setari este ca ambele consuma mai putina electricitate decat luminarea fluorescenta.

Marginile luminate prin LED costa mai putini bani si pot fi extrem de subtiri. Totusi, chiar daca sunt luminate prin diode care emit lumina, nu pot produce culori intunecate clare la fel ca seturile LED backlight din spatele ecranului. Deasemenea, au luminile aprinse tot timpul ca si seturile fluorescente.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *