Diverse

Cum scapam de furnici in mod natural

Recomanda informatia!

Chiar daca sunt utile echilibrului gradinii tale, furnicile pot deveni rapid invadatoare. Odata ce si-au ales ca domiciliu gradina sau casa ta, pot fi dificil de indepartat sau eliminat. Daca vrei sa stii cum le poti indeparta fara sa apelezi la insecticide chimice, citeste randurile de mai jos. Am selectat pentru voi cateva solutii naturale eficiente si economice totodata.

Otetul

Este un lucru cunoscut: furnicilor nu le plac mirosurile puternice. Astfel, pentru a le alunga din casa, otetul reprezinta o solutie eficienta. Este de ajuns sa pulverizezi otet in zonele in care ai vazut ca circula. Și, pentru a spori eficienta acestuia, poți dilua otetul cu putina apa calda.

Zatul de cafea

Zatul de cafea este un repulsiv natural anti furnici, unul din cele mai cunoscute de altfel. Astfel, in loc sa il arunci, foloseste-l pentru a scapa de furnicile care ti-au invadat casa. Pentru a-l folosi in mod eficient trebuie sa il umezesti cu putina apa si sa aplici acest amestec pe zonele infestate.

Lavanda

Numeroase sunt plantele cu un efect repulsiv asupra insectelor. Este si cazul lavandei. Parfumul sau subtil, cu toate acestea placut pentru multi dintre noi, este un adevarat supliciu pentru furnici. Daca vrei sa tii departe furnicile de locuinta ta, nu ezita sa plantezi cateva fire de lavanda, fie afara, fie in ghivece, inauntru.

Lamaie

Furnicilor nu le prea plac lamaile, in special cele care incep sa se strice, sa putrezeasca. In loc sa faci limonada din lamai, lasa una-doua sa se strice, taie cateva felii din acestea si pune bucatile strategic in locurile infestate de furnici.

Usturoiul

Avem in bucatarie numeroase produse menite sa tina furnicile departe, produse cum este usturoiul. Datorita miroului puternic este un excelent produs anti furnici. Zdrobeste cativa catei de usturoi si aseaza-i pe traseele pe care furnicile obisnuiesc sa treaca.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2021/07/15/se-debarrasser-des-fourmis-naturellement/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *