Afaceri online

Informatii legate de masajul decontracturant

Recomanda informatia!

Masajul reprezinta manipularea partilor moi ale corpului printr-un ansamblu de tehnici care utilizeaza mainile, framantare, petrisaj, presiuni, vibratii, sau utilizand proceduri instrumentale in scop profilactic, terapeutic, de intretinere. Poate fi aplicat cu ajutorul mainilor, a degetelor, a coatelor, genunchilor, fruntii, picioarelor sau cu ajutorul unor instrumente cum ar fi baghete mici cu vibratii, pietre pentru masaj, uleiuri pentru masaj, aparate speciale pentru masaj. Exista mai multe tipuri de masaj, cele mai cunoscute fiind yumeiho, kinetoterapia, reflexoterapia si aqua massage. Masajul terapeutic poate fi de relaxare, decontracturant sau tonifiant.

Masajul decontracturant este un masaj special in care se folosesc manevre cum ar fi frictiunea, vibratia, presiunea in zone specifice si are in primul rand un efect de relaxare musculara. Manevrele se executa de-a lungul dar si contra fibrelor musculare si a tendoanelor. Acest tip de masaj este necesar in unele afectiuni ale aparatului locomotor, cele mai dese cazuri in care se recomanda sunt deformarile coloanei vertebrale: scolioza, lordoza, cifoza. La fel de indicat este si in cazul unor afectiuni reumatice degenerative, cum ar fi hernia de disc cu lombosciatica.
Masajul decontracturant este recomandat si persoanelor fara probleme medicale dar care au contracturi cronice ale musculaturii din cauza stresului, a pozitiei necorespunzatoare sau a activitatilor solicitante. Aceste contracturi musculare pot aparea atat din cauza efortului fizic intens dar si din cauza vietii sedentare. Sedintele de acest gen de masaj au efecte uluitoare si imediate, chiar si dupa o singura sedinta pacientul va avea mai multa mobilitate si se va simti mai energizat

De masaj poate beneficia orice persoana, indiferent de sex sau varsta, dar totusi exista si cateva cazuri in care masajul este interzis. Este contraindicat in cazul bolilor infectioase, in principal cele ale pielii, in caz de TBC osoase sau articulare. Nici pacientilor cu fragilitati vasculare sau trombofeblite nu le este recomandat masajul. Puteti apela la salonul de masaj decontracturant masajdomenii.ro unde veti gasi specialisti in adevaratul sens al cuvantului!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *