Cum tratam ginecomastia
În urma administrării unui tratament medicamentos sau din cauza unor dereglări hormonale, bărbaţii se pot pricopsi cu un bust mai bogat. O soluţie rapidă pentru această problemă estetică este chirurgia de ginecomastie, care constă în lipoabsorbţia sau excizia la nivelul glandei mamare.
Nu numai femeile se plâng de imperfecţiunea pieptului, ci şi bărbaţii pot fi nemulţumiţi de felul în care arată bustul lor. Ginecomastia este o afecţiune care constă în dezvoltarea excesivă a sânilor la bărbaţi, generând schimbarea liniei bustului masculin în sens negativ. În afară de mărirea în dimensiuni a sânilor, bărbaţii pot sesiza o consistenţă elastică a acestora.
Ginecomastia poate fi tratata doar chirurgical, prin operatie
Pentru ginecomastiile cronice, cele care persistă timp de mai mult de un an de zile, se recomandă îndepărtarea ţesutului cutanat în exces sau liposucţia.
Lipoaspiraţia se aplică în situaţia în care ţesutul adipos este principala cauză a apariţiei ginecomastiei şi constă în inserţia unei canule în stratul adipos prin mici incizii. Sub controlul chirurgului, grăsimea este extrasă şi aspirată printr-un sistem vacuum. Daca suferi de aceasta boala, trebuie sa stii ca te poti programa la o operatie de ginecomastie de drsorinparasca.ro
Excizia glandei este o altă metodă de tratare a ginecomastiei, care se aplică atunci când ţesutul glandular sau pielea în exces trebuie îndepărtate, sau atunci când aureola sau mamelonul trebuie repoziţionate sau redimensionate. Operaţia durează în jur de 2-3 ore şi se realizează sub anestezie locală sau generală, în funcţie de anvergura intervenţiei.