Sanatate-Medicina

Metronidazolul, cum si cand se administreaza

Recomanda informatia!

Metronidazolul este un preparat medicamentos din grupul antibioticelor care se utilizează în tratamentul multor tipuri de infecţii cu bacterii a tractului urinar la bărbaţi şi la femei, a stomacului (helicobacter pylori), a pielii, al articulaţiilor, a sistemului respirator.

Cum se administreaza metronidazolul

Administraţi acest preparat pe toată durata de timp indicată de către medic, chiar şi în cazul în care simptomele bolii se ameliorează rapid după începutul tratamentului. Simptomele bolii pot să dispară până la eliminarea totală a infecţiei. Nu uitati sa va documentati si pe un dictionar de medicamente despre efectele metronidazolul.

Metronidazolul nu este eficient pentru tratamentul infecţiilor virale (de exemplu, gripa sau răceala), precum şi în cazul unor infecţii vaginale micotice (cum ar fi candidoza vaginală).

Nu consumaţi alcool pe durata tratamentului cu Metronidazol şi, cel puţin, încă 3 zile după finisarea tratamentului. În cazul consumului de alcool în timpul tratamentului cu Metronidazol puteţi observa reacţii adverse neplăcute, precum bătăi rapide sau neregulate ale inimii, senzaţie de fierbinţeală, greaţă şi vomă.

Nu utilizaţi Metronidazolul dacă aveţi alergie la acest medicament.

Înainte de administrarea Metronidazolului comunicaţi-i medicului dacă suferiţi de:

  • afecţiuni ale ficatului (cum ar fi hepatita sau ciroza)
  • afecţiuni ale sistemului digestiv (cum ar fi maladia Crohn 
  • afecţiuni hematologice (cum ar fi anemia sau leucopenia)
  • epilepsie sau alte afecţiuni însoţite de convulsii
  • afecţiuni ale nervilor (precum, neuropatia)

Dacă suferiţi de oricare dintre afecţiunile indicate mai sus, s-ar putea ca medicul să vă prescrie o altă doză decât acea care se utilizează de regulă. Este posibil ca medicul să vă indice efectuarea unor teste diagnostice speciale înainte de administrarea acestui preparat.

În unele cazuri tratamentul cu antibiotice, inclusiv şi cu Metrodinazol, poate provoca dezvoltarea unei infecţii intestinale periculoase (colita pseudomembranoasa), care se manifestă prin diaree. Dacă în timpul tratamentului cu Metronidazol vă apare o diaree abundentă, apoasă sau sangvinolentă, comunicaţi-i acest fapt medicului Dvs.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *