Casa-Gradina

Vrei sa schimbi scaunul de birou? Iata ce trebuie sa stii

Recomanda informatia!

Ti se intampla si tie ca dupa o zi de munca sa ajungi acasa cu gatul intepenit si cu dureri de spate? Acest lucru nu este tocmai normal, avand in vedere faptul ca este vorba despre sanatatea ta. Principalul motiv pentru care se intampla asta este pentru ca scaunul folosit nu este cel mai corespunzator. Desigur, si faptul ca pozitia adoptata nu este cea corecta reprezinta un motiv, insa asta este cauzata tot de tipul de scaun folosit.

Atunci cand te hotarasti sa iti inlocuiesti scaunul, trebuie sa stii de la bun inceput ce anume vrei pentru a eficientiza cautarea si a-ti face totodata si munca mai usoara. Piata ne intampina cu o varietate de modele si asta nu ne face cu nimic cautarea mai simpla pentru ca suntem pusi in situatia de a alege. Identificarea unui scaun ergonomic bun este cu atat mai dificila cu cat producatorii ofera diversitate. Problema nu consta in imposibilitatea de a ne decide asupra unui model care sa se incadreze in decor, ci in gasirea celui care ne ofera numeroase beneficii de sanatate.

Cum poti sti ca ai ales cel mai potrivit scaun ergonomic?

Asigura-te ca acesta are un design deosebit, dat totodata ca este potrivit si iti ofera posibilitatea sa adopti o pozitie cat mai corecta. Atunci cand nu stai corespunzator, acest lucru se face resimtit chiar si dupa prima ora. Imagineaza-ti cat de mult iti va influenta starea de sanatate atunci cand vei petrece foarte mult timp asezat pe acesta.

Orienteaza-te deci dupa un scaun ergonomic care sa iti permita sa te asezi in asa fel incat sa stai relaxat pe intreaga durata a zilei de lucru. Este ideal sa poti adopta o pozitie vertical – dreapta, cu capul usor inclinat in jos atunci cand lucrezi la calculator pentru a avea vizibilitate optima.

Evita intotdeauna scaunele fara spatar, cele usor bombate si mingea de gimnastica. Oricat de interesante ar parea acestea, nu iti sunt deloc prietene atunci cand vine vorba despre sanatate.

Analizeaza atent sezutul scaunului vizat. De obicei, scaunele destinate birourilor sunt fabricate cu un sezut destul de mare, astfel incat sa poti sa te misti dupa bunul plac pe acesta. Daca vrei sa stai cat mai confortabil, iti recomand sa alegi un model care sa aiba macar 2,5 cm mai mult fata de amprenta pe care o lasa coapsele si soldurile tale. De asemenea, incearca sa alegi unul care sa includa o perna moale, pentru a putea sta intr-o pozitie fara sa te incomodeze acest lucru chiar dupa primele minute de sezut.

De obicei un scaun ergonomic eficient este cel care prezinta o curbura usoara, directionata in jos, in marginea din fata. Stii astfel ca acesta iti va oferi un confort mult mai bun decat orice alt model de scaun.

Ce fel de material este cel mai indicat?

Ai grija sa nu alegi un scaun  care este mai predispus murdariei decat orice alt model. Incearca pe cat de mult posibil sa cumperi ceva ce poti intretine cu usurinta, dar mai ales care nu necesita inlocuire dupa un timp scurt.

Este deosebit de important ca scaunul pentru birou pe care il alegi sa iti ofere toate aceste avantaje. De aceea, inainte de a porni la cumparaturi, asigura-te ca stii exact ce tip de scaun doresti si iti va fi mult mai usor sa iei o decizie apoi.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *