Sanatate-Medicina

De ce sa tii cont cand alegi laptele praf al celui mic?

Recomanda informatia!

Alimentatia bebelusului este extrem de importanta pentru buna sa dezvoltare, tocmai de aceea astazi vom vorbi despre momentul in care mamica va incepe sa foloseasca lapte praf pentru mesele celui mic. Primul sfat pentru noile mamici – atat timp cat puteti alapta la san, nu incepeti hranirea celor mici cu lapte praf deoarece laptele matern este cel mai bun aliment pentru sanatatea si dezvoltarea prichindeilor!

In momentul in care este nevoie de integrarea laptelui praf in alimentatia lor, iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont!

Cine poate alege tipul de lapte praf pentru bebelusul tau?

Atunci cand vine momentul sa il alimentezi pe cel mic cu lapte praf , primul pas pe care trebuie sa il faci este programarea la pediatru. Prin cunostintele sale, medicul pediatru este persoana indicata sa aleaga tipul de lapte praf pe care trebuie sa il cumperi.  Dupa ce iti este oferit numele laptelui praf, poti alege de unde sa il cumperi, o varianta buna fiind mediul online – click aici pentru detalii!

De asemenea, tot pediatrul este persoana care iti va recomanda programul de alimentie cu lapte praf, insa tu vei fi persoana care va monitoriza dezvoltarea micutului.

Semne ca bebelusului ii sunt necesare mai multe mese cu lapte praf

Este posibil ca laptele praf oferit bebelusului sa fie prea putin in cadrul unei mese, tocmai de aceea este posibil ca dezvoltarea sa sa fie una foarte lenta. De exemplu, semne de alerta conform caruia bebe nu este suficient alimentat sunt:

  • Nu ia in greutate atat cat trebuie;
  • Nu uda foarte multe scutece;
  • Pielea bebelusului este mai uscata;
  • Plange foarte des

Aici fie tu prepari prea putin lapte, iar bebelusul nu este suficient alimentat, fie tipul de lapte praf nu se potriveste organismului sau, fie tetina nu ii permite sa extraga tot laptele din biberon.

Semne ce bebelusului este alimentat cu prea mult lapte praf

De asemenea, exista situatii in care bebe sa fie alimentat cu prea mult lapte praf. Conform medicilor, primele semne sunt:

  • Bebelusul vomita sau face ploite foarte des;
  • Are dureri de abdomen, similare celor cauzate de colici (isi ridica piciorusele pentru a-si strange abdomenul cat mai tare);
  • Ia in greutate mai mult decat ar trebui.

Alimentatia copilului este un proces destul de dificil, insa pentru a te asigura ca totul se deruleaza intr-o buna directie, consulta medicul pediatru ori de cate ori consideri necesar!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *