Care sunt avantajele unui calorifer electric

Recomanda informatia!

De cele mai multe ori, incalzirea prin centrala termica poate fi foarte costisitoare, in special in zilele friguroase de iarna in care aceasta trebuie sa functioneze aproape continuu. Un calorifer electric dinamic combina avantajele unui calorifer cu ulei cu cele ale unui convector electric, iar consumul este extrem de mic – intre 350 si 1000 W, in functie de dimensiunea acestuia.

Un calorifer electric este mult mai sigur decat un radiator electric, deoarece rezistentele acestuia, la supraincalzire, pot provoca scurtcircuit. De asemenea, datorita emiterii periferice de caldura, un calorifer electric dinamic permite recircularea aerului in incapere, pentru a asigura o incalzire uniforma si nu doar periferica.

Eficienta radierii unui calorifer electric dinamic este datorata atat pozitiei de montare a caloriferului (pe perete) cat si elementului radiant pe care acesta il are.

Cum functioneaza un calorifer electric dinamic?

Un calorifer electric dinamic functioneaza ca un sistem termo-inertial cu eficienta ridicata deoarece acesta detine o componenta electronica cu fiabilitate ridicata.

Un calorifer electric dinamic este echipat cu termostat, functionand similar cu o centrala electrica. Este dotat cu sonda de temperatura si termostat de ambianta in partea de jos, acestea asigurandu-i eficienta maxima in incalzire.

care sunt avantajele unui calorifer electricCe avantaje imi ofera un calorifer electric dinamic?

  1. Nu ocupa spatiu suplimentar, fiind montat la fel ca si caloriferele standard, pe perete, sub geamuri. De asemenea, sunt subtiri si estetice la aspect, fiind similare cu caloriferele standard.
  2. Nu necesita bransament electric. Un calorifer electric dinamic poate fi relocat foarte usor fiind alimentat la o priza printr-un stecher de retea. De asemenea, un calorifer electric detine propriul chit de prindere pe perete, fiind inclus in pretul de achizitie.
  3. Are consum redus de energie. Orice calorifer electric dinamic este eficient din punct de vedere al consumului si este adaptabil la reteaua electrica existenta. La o dimensiune de 600x600cm, consumul unui calorifer electric dinamic este de 515 W.
  4. Cost redus la achizitie. Un calorifer electric dinamic nu necesita alte materiale sau bransamente pentru traseu. In costul de achizitie sunt incluse si chitul de montaj si suportul acestuia.
  5. Montaj facil. Pentru montarea unui calorifer electric dinamic nu este necesara o persoana specializata, acesta fiind simplu de exploatat. La achizitia unui calorifer electric dinamic primiti si un manual de instructiuni pentru folosire si montare, pentru siguranta.

Unde pot folosi un calorifer electric dinamic?

In orice locuinta de tip apartament sau casa, unde reteaua electrica este proiectata la capacitatea necesara, poate fi montat un calorifer electric dinamic.

Practic, un calorifer electric dinamic este cel mai simplu sistem de incalzire, fiind o alternativa potrivita pentru locatiile unde nu exista alte posibilitati de racordare la surse termice sau unde sistemele alternative de incalzire nu fac fata.

Asadar, de ce sa aleg un calorifer electric dinamic? Simplitatea, costul redus, eficienta si aspectul acestuia sunt motivele principale care ma determina sa-l achizitionez.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *