Turism

Mangalia, statiunea cocheta de la malul marii

Recomanda informatia!

Numele de Mangalia a aparut pentru prima data în anul 1593 dupa ce in secolul al XIII-lea, localitatea a fost numita Pangalla sau Pancalia. Orasul care are o populatie totala de 40.000 de locuitori apartine Podisului Dobrogei de Sud, la nord de limanul fluvio – maritim Mangalia.

Orasul Mangalia este situat in extremitatea sudica a litoralului romanesc si reprezinta unul dintre cele mai cochete si elegante statiuni de pe litoral si probabil din aceasta cauza aici nu veti gasi tarife precum cele de cazare in Costinesti, dar nu va speriati ca nu se compara nici cu cele din Mamaia, Mangalia fiind o statiune de nivel mediu la acest capitol.

Datorita oamenilor care locuiesc aici zi de zi, statiunea a devenit in timp si mai frumoasa. Nu degeaba tot mai multa lume vine sa isi petreaca vacanta de vara aici ca sa se relaxeze si sa se simta bine pentru cateva zile.

Pe langa plaja minunata si nisipul care va atinge fin picioarele, orasul Mangalia este si un punct de atractie atat turistic cat si cultural pentru intreaga Europa. Printre cele mai importante atractii turistice din oras se numara: Cetatea Callatis, Monumentul Eroilor, Muzeul de Arheologie Callatis, Rezervatia Padurea Hagieni, Hergelia Callatis, Incinta romano-bizantina si Geamia Esmahan Sultan.

Acest oras este numai bun pentru distractie si voie buna asa ca Herghelia Mangalia va asteapta cu bratele deschise pentru a va oferi plimbari cu trasura de-a lungul tarmului chiar si lectii de echitatie. Pe langa calarit si plimbari cu trasura aici mai exista si alte posibilitati de recreere si distractie precum: discoteci, cinematografe, terenuri de sport si excursii cu vaporul.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *