Sex-Relatii-Copii

Cartile crestine pentru copii pentru a intelege religia

Recomanda informatia!

Cartile crestine se pot transforma intr-un instrument util de invatare si educare a copiilor cu privire la religie si insemnatatea ei in viata de zi cu zi. Copiii mici manifesta dificultati in intelegerea notiunilor abstracte de Dumnezeu, divinitate, Sfinti etc. de aceea, cartile tematice pot fi de ajutor in cresterea copilului in spiritul valorilor religioase. Iata cateva moduri prin care cartile ajuta prichindeii sa invete mai multe despre religie, crestinism si ortodoxism.

 Vorbesc pe limba lor

 “Biblia pentru copii” si  o carticica de rugaciuni sunt carti crestine care nu trebuie sa lipseasca din casa niciunei familii care are copii. Sunt doua dintre cele mai bune instrumente prin care ajuti copilul sa inteleaga mai multe despre credinta in Dumnezeu si despre modul in care putem comunica cu El, desi nu il vedem.

 Cartile crestine dedicate copiilor vorbesc intr-un limbaj adaptat nivelului de intelegere a acestora. Asadar, notiunile religioase sunt explicate in termeni simpli si clari, usor de inteles de cei mici. Este recomandat sa cumperi intotdeauna pentru carti religioase adecvate varstei lor.

 Folosesc pilde si povesti cu morala

 Cartile crestine pentru copii au meritul de a  folosi  povesti si istorioare simpatice pentru explicarea termenilor religiosi si intelegerea valorilor spirituale pe care le cultiva ortodoxismul.  In acest fel, mesajul ajunge mai usor la copil si il ajuta sa inteleaga mai bine ce presupune religia.

 Sunt un mod distractiv de a invata

 Povestile din cartile religioase pentru copii sunt scrise intr-un stil atractiv, astfel incat sa trezeasca interesul prichindeilor pentru subiect. Invataturile morale sunt prezentate sub forma unor istorioare cu personaje simpatice, care trec prin tot soiul de experiente inedite si interesante. Cartile reprezinta un punct bun de plecare in discutia cu copiii despre religie si Dumnezeu, intrucat le starnesc curiozitatea si vor face subiectul mai usor de abordat in discutiile despre puterea divina.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *