Ce beneficii au jocurile de constructie asupra copiilor?

Ce beneficii au jocurile de constructie asupra copiilor?

Odata cu era jocurilor video, a YouTube-ului si filmelor online, exista parinti care se intreaba daca copiii lor mai au nevoie de jucarii. Insa, in ciuda tehnologiei din ce in ce mai avansate din ziua de azi valorile si avantajele jucariilor pentru copii sunt enorme. Jocurile le ofera copiilor ore intregi de placere putand oferi totodata avantaje educative si terapeutice de necontestat. Gasind jucariile potrivite parintii pot sa ii ajute pe copii sa dobandeasca achizitiile necesare inca de la o varsta frageda.

Numerosi sunt parintii care au ales jocurile de constructie pentru a favoriza dezvoltarea copiilor deoarece acest tip de jucarii contribuie la dezvoltarea motricitatii copiilor inca de la o varsta frageda. Jocurile de constructie sunt ideale pentru coordonarea ochi mana la bebelusi si pentru dezvoltarea creativitatii copiilor.

Competente spatiale, competente de actionare in spatiu. Cele mai moderne jocuri video ii incurajeaza pe copii sa ramana asezati, sa nu faca nimic pentru dezvoltarea lor fizica.  Daca copilul se lanseaza in realizarea unei constructii mari, un castel de exemplu, un vapor sau o statie spatiala, parintii trebuie sa fie atenti la fiecare miscare a acestuia, sa vada daca se descurca sau nu, daca acest tip de joc ii pasioneaza sau nu. Prin intermediul acestui joc copilul este obligat sa vizualizeze si sa planifice in avans.

Competente sociale. Jocurile de constructie le permit copiilor sa se reuneasca, sa se joace unii cu ceilalti insa este o ocazie perfecta si pentru parinti sa se joace cu copiii lor. Jocul de constructie este in egala masura benefic si pentru copiii care sufera de autism.

Sentiment de incredere. In momentul in care copilul stapaneste noua jucarie pot sa resimta primul lor sentiment de satisfactie care decurge dintr-un lucru bune facut. Jocul le permite copiilor sa isi depaseasca competentele de baza.

Motivatie si invatare. Un joc de constructie il poate motiva pe copil sa descopere competente noi sau lucruri noi, singuri. Or, cand este amuzant, copiii sunt motivati sa invete lucruri noi.


Taguri:

Meniu articole

Informatii articol

Articol postat in categoria Diverse
Articolul a fost posta in data 08-08-2017, 09:43:53
Acest articol a fost accesat de 9 ori

Categorii articole

www.articoleplatite.ro
depozitare mobila bucuresti
Incearca o pizza delicioasa de la Gambinos Pizza.