Casa-Gradina

Lucruri de stiut despre iluminarea cu LED

Recomanda informatia!

Iluminarea cu becurile LED este folosita intr-o gama larga de produse de imagistica si aplicatii optice. Acest tip de iluminare poate fi obtinut prin spoturi LED, benzi LED, proiectoare LED si multe altele. Produsele de iluminare LED sunt ideale pentru multe aplicatii deoarece au o durata de viata prelungita si eficienta.

Ce au adus nou pe piata aceste produse de iluminat?

In primul rand, watt-ul nu mai este un mijloc precis in determinarea luminozitatii in cazul acestor produce. De exemplu, un bec incandescent de 75 Watt, un bec CFL de 18 Watt sau un LED de 9 Watt pot produce aceeasi cantitate de lumina utilizabila. Evident, watt-ul nu mai este un mijloc viabil pentru a masura luminozitatea unei surse de lumina.

Lumenul masoara cantitatea totala de lumina vizibila de la o sursa de lumina. Din pacate, o anumita cantitate de lumina poate fi folosita pentru a lumina anumite zone care nu sunt vizibile pentru utilizator. Cum ar fi iluminatul din interiorul unui dispositiv. Acesta este motivul pentru care o masura a luminii gasita pe suprafata proiectata este deseori cea mai buna masura folosita pentru a determina lumina aplicabila. Lumenii asociati cu becurile LED sunt deseori mai putini lumenii produsi de o alta technologie de iluminat pentru aceeasi cantitate de lumina proiectata pe suprafata de lucru. Acest lucru se datoreaza directiei in care este proiectata natura becurilor cu LED. Directia lumenilor din becurile LED rezulta intr-o uzabilitate marita a luminii valabile.

Fluxul radiant este cantitatea totala de lumina generate, aceasta include si lumina care nu poate fi observata cu ochiul liber, ca infrarosu sau ultraviolet. Fluxul luminous este o adaptare la masurarea fluxului radiant care masoara doar lumina perceputa de ochiul uman. Lumenul LED este o masura a cantitatii de lumina LED produsa pe care noi o putem vedea.

Intensitatea luminoasa este o ajustare a fluxului luminous care masuara cantitatea de lumina de pe o anumita suprafata. Ganditi-va la acest lucru ca o lumina utilizabila. Atunci cand cumparati becuri cu LED veti observa faptul ca numarul de lumeni prezentat pe LED nu se potriveste cu cel al unui bec incandescent, insa lampile ofera aceeasi cantitate de lumina pe birou sau masa. Acest lucru se datoreaza faptului ca lumina produsa de becurile LED is de cele mai multe ori o lumina directionata pe un loc anume, in timp ce lumina produsa de un bec incandescent straluceste in toate directiile: doar o parte din ea este folosita pentru lumina ceea ce doreste utilizatorul.

Verificarea lumenilor LED in mod direct si contrat becurilor traditionale este adecvata numai in anumite conditii de iluminare si anumite forme si design-uri.

Becurile LED pot fi achizitionate atat de la magazinele fizice, cat si de la magazinele online. O simpla cautare pe internet ne va returna o serie de astfel de magazine online din care sa alegem produsele dorite.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *