Afaceri online

Cum sa ingrijesti incaltamintea de dama din piele

Recomanda informatia!

Sarea, nisipul si solutiile antiinghet care au fost aruncate pe strazi pentru indepartarea poleiului iti strica aproape in fiecare an incaltamintea. Materialul din care este fabricata, fie ca este vorba despre piele naturala, piele intoarsa sau textil, se va deteriora daca nu stii cum sa-l protejezi. Iata ce trebuie sa faci pentru a nu-ti cumpara alte cizme la anul.
Cizmele, ghetele si bocancii de iarna se curata si se intretin in functie de materialul din care sunt confectionate.

Foloseste o guma de sters pentru pielea intoarsa

Daca te prind ploaia sau ninsoarea incaltat cu cizme din piele intoarsa, acestea trebuie curatate cat mai repede. Daca nu, mizeria va patrunde in material, iar acesta, indiferent cat de bine va fi curatat dupa, va ramane patat.

Incaltamintea din piele intoarsa se sterge de noroi dar numai dupa ce acesta s-a uscat. Intra aici pentru un magazin online cu incaltaminte de dama din piele si pentru a vedea toate produsele. Daca nu, vei intinde murdaria pe o suprafata si mai mare a materialului.

Straturile groase de mizerie se indeparteaza cu o perie mai aspra, iar pata ramasa se freaca usor cu o guma de sters.

\\"incaltaminte
Spala materialul textil la masina de spalat

Cizmele din material textil pot fi spalate la masina de spalat, la un program scurt si la o temperatura scazuta. Nu adauga detergent! Dupa incheierea ciclului de spalare, pune in functiune centrifuga.

Astfel, incaltamintea va fi scursa foarte bine de apa si se va putea usca mult mai usor. Apoi, cizmele ude se scot din cuva si se lasa la uscat sub calorifer cel putin o zi.

Nu spala pielea sub jet de apa

Cizmele din piele naturala se curata de noroi cu o carpa moale, curata si umeda. Nu le baga sub jetul de apa pentru ca risti sa deteriorezi materialul.

Continua aceeasi operatiune schimband apoi carpa cu alta uscata. Usuca incaltamintea, apoi da-i luciu folosind o crema de pantofi, lapte demachiant sau lapte de corp.

Cum se sterg urmele albe lasate de zapada?

Dungile albe lasate de umezeala, de sare dar si de solutiile antiinghet care sunt imprastiate pe strazi si trotuare pot afecta iremediabil incaltamintea. Daca ti-ai patat cizmele, acestea trebuie foarte repede curatate.

Foloseste o carpa curata, din bumbac si o solutie formata din otet alb si apa calduta. Dupa ce ai indepartat stratul de noroi sau praf, freaca usor cu otet zona afectata, iar apoi usuca cizmele cat mai bine. Atentie! Nu pune incaltamintea la uscat pe calorifer, deasupra aragazului sau in apropierea altor surse de caldura!

Nisipul aruncat pe strazi zgarie pielea

Odata cu venirea zapezii si a poleiului, firmele de salubrizare sau angajatii Administratiilor Domeniului Public au aruncat pe strada cu sare, nisip si alte solutii impotriva inghetului. Daca treci printr-o zona unde s-a aruncat nisip, este posibil ca cizmele tale sa se zgarie la bot si in zona de deasupra talpii.

Mergi prin zapada? Iti vei deforma cizmele!

Daca mergi prin zapada inal­ta, prin nameti, cizmele tale se vor deforma in timp. Din cauza faptului ca nu iti mentii echilibrul corect, incaltamintea ar putea sa-si piarda forma, tocul sa se deplaseze intr-o parte, in fata sau in spate, botul sa se ridice, iar cizmele sa faca „burta\\”.

Invata sa-ti speli UGG-urile!

UGG-urile se murdaresc foarte repede, mai ales daca au culori deschise. Ce-i de facut? Sub nici o forma nu incerca sa cureti petele proaspete de noroi cu o carpa umeda! Nu vei face decat sa intinzi si mai mult murdaria. Asteapta ca mizeria sa se usuce, iar apoi curat-o cu o perie.

Dupa ce ai indepartat noroiul si praful, poti sterge UGG-urile cu o carpa curata, umeda. Vei vedea ca orice urma de pata se va duce.

Pentru indepartarea in profunzime a prafului, aspira cizmele folosind peria de praf a aspiratorului.

O alta metoda de curatare a UGG-urilor e sa le bagi in masina de spalat, la un program scurt si la o temperatura scazuta. Nu pune detergent!

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *